Verdens beste Ostesufflè (glutenfri/lavkarbo)



 

Dette har vært en familiefavoritt i alle år, husket farfaren min mistet forma rett i gulvet en gang fordi den var så varm, minner fra barndommen og god mat. 

Ildfastforma er hinnsides varm, å ostesufflé skal serveres med en gang. 

Vi har alltid brukt Kjøttpølse i vår oppskrift.

Dette trenger du:

7 egg

500 g Jarlsberg 

4-5 kjøttpølser

2,5 dl fløte

200 g kremost 

1 ts johannesbrødkjernemel  (kan sløyfes)

Salt 

Pepper

 Malt muskatnøtt

 

Slik gjør du det:



 

Sett ovnen på 180°c

Skill eggeplommen fra eggehviten, stivpisk eggehvitene mens du finner en kjele.

Tilsett kremost og fløte i kjelen, rør slik at det blir en klumpefri masse.

Tilsett muskatnøtt, salt og pepper å smak til.  Viktig at blandingen smaker litt. 

Rør ut 1 ts jbkm i litt vann og tilsett i sausen om du syns den er for tynn. 

Kok dette i noen minutter. 

Rasp osten og kutt pølse i terninger, tilsett ost og pølse i hvitsausen. Bland til slutt inn eggeplommene. 

Vend forsiktig inn eggehvitene i sausblandingen og ha over i ei smurt ildfast form. 

Stek på nederste rille i ca 60-65 minutter.

 

Lag salat og ønsket tilbehør mens suffleen steker. 

Oppskrift på proteinrundtykker finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1488454136_proteinrundstykker_glutenfri__lavkarbo.html

(Veldig gode hvis man deler de opp i mindre biter å rister de i brødristeren.)

Det ser ikke godt ut, men heldigvis er det smaken som teller. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar





hits