Kylling Tandoori ~ glutenfri Lavkarbo

Naaaam!! Den retten her altså..♡

Før lavkarbo kjøpte jeg Toros ferdigkit med kylling Tandoori, men på lavkarbo lager jeg alt fra bunnen selv. 

Faktisk er det billigere også!

 

Dette trenger du:

Marinade:

 

4 Kyllingfileter

2-3 ss Tandoori Masalakrydder

1-2 ts salt

1 ts pepper 

2 ts natreen flytende eller annen søtning

3 ts gurkemeie 

3 ts paprikapulver 

2-3 ts chili 

1 dl olje 

 

Saus:

2 ss Tandoori Masalakrydder

1 ts salt 

1 ts pepper

1 ts chili 

2 ts paprika 

2 ts gurkemeie 

100 g rømme/creme fraiche 

1 dl fløte



Dette bruker jeg.

 

Slik gjør du det:
Renskjær kyllingfileten å skjær opp i passende store biter på rundt 3-4 cm. 

Finn frem en bolle å lag marinade, bland krydderet med oljen - smak til. 

La kyllingen ligge i marinade minst en halvtime.




 

Stek kyllingen samtidig som du lager sausen.

Ha rømme/creme fraiche, fløte og krydderet i en kjele, kok dette en stund - det vil tykne litt. 



 

Smak til med krydder og søtning. 

Vanskelig å vite nøyaktig hvor mye krydder/søtning - prøv deg frem.

Rømme er fint å dempe smaken om det blir for spicy! 

 

Server med salat og blomkålris. 

 

N y d e l i g 

8 kommentarer

elisebr

15.07.2017 kl.09:59

Så nydelig og godt det så ut! :)

Marthe

22.07.2017 kl.22:54

Hei! :) tusen takk for alt du legger ut og deler - jeg setter stor pris på det :) I dag lagde jeg denne retten, men brukte garam masala. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble så sterk at verken jeg eller samboeren klarte å spise opp :p så da lurer jeg på om du ikke har smaksløker, eller om garam er sterkere enn tandori?;);) Kjempe god på smak, og superenkel å lage, men skal definitivt halvere kryddermengden neste gang :p

meglerfru1

27.07.2017 kl.13:45

Marthe: hei! Oisann! Det var ikke veldig bra, tåler ikke sterk mat i det hele tatt sjøl. Hmm. Har ikke prøvd den. Beklager. :/

Skogdame

24.07.2017 kl.22:14

For å få den enda mer "ekte" kan du bruke kokosmelk i stedet for fløte :) Ja, veldig godt.

meglerfru1

27.07.2017 kl.13:45

Skogdame: klarer ikke smaken av kokosmelk mer :/ håpe den kjæm i smak igjen

Marthe

27.07.2017 kl.17:27

Jeg har faktisk lurt på om jeg kan ha vært så ør, og brukt ss istedenfor ts - men vet ikke. Halverte hvertfall kryddermengden, og da ble den helt perfekt! Har spist det 3 ganger på en uke, så den ble en braksuksess her :))

meglerfru1

27.07.2017 kl.19:32

Marthe: så bra du fant en løsning ;) det e utrolig godt!

Lill Iren

11.09.2017 kl.15:45

Hei. Takker for en inspirerende blogg:) Du skriver 100gr rømme/creme fraiche. Er det av hver eller tilsammen?

meglerfru1

11.09.2017 kl.22:48

Lill Iren: tusen takk:) valgfritt om du bruke den ene eller den andre :)

Skriv en ny kommentar





hits